DentaNet Tandplejer Symposium 2025
Fredag 4. april 2025 - 8.30-17.30
Scandic CPH Strandpark
Amager Strandvej 401
2770 Kastrup
Netværksmiddag og Sky Bar Party
Course price
Early Bird - Hele dagens faglige program:
Senest 15. jan 2025: 6.495 kr.
Early Bird - Hele dagens faglige program og netværksmiddag:
Senest 15. jan 2025: 7.395 kr.
DentaNet Medlemmer sparer 10% på deltagebyret
Course language
Dansk / Engelsk
Course difficulty
Alle kan deltage
Course rating
2024: 5,6 ud af point
what did you think of the course overall?
2024: 5,8 ud af point
To which extent would you recommend this course to a colleague?
About the course
DentaNet Tandplejer Symposium 2025!
I 2024 holdt vi for første gang et særksilt DentaNet Tandplejer Symposium med over 120 meget tilfredse deltagere.
DentaNet Symposium for tandlæger har igennem årene altid haft ry for at have et godt solidt og højt fagligt niveau, hvor man som deltager er helt sikker på at komme hjem med en masse både teoretisk og praktisk brugbar viden i bagagen. Vi holder den tilsvarende linje og høje faglige niveau i forhold til programmet til tandplejerne. Derfor har vi teamet op og lavet et tæt samarbejde med tandplejer Marija Darwish, der både selv underviser, netværker og også har et både internationalt og godt “hjemligt” kendskab til, hvad et spændende program skal indeholde. Men vi er ikke stoppet der.
Vi har samtidig haft en fokusgruppe af tandplejere spredt ud over hele landet til at give deres input og mening omkring, så vi (forhåbentligt!) har sikret, at vi rammer plet med indholdet.
Samtidig ligger hele netværksdelen både DentaNet og Marija meget på sinde, og vi har derfor også arrangeret netværksmiddag igen. Det blev en meget værdsat del sidste år, selvom den faglige del selvfølgelig altid er kernen i arrangementet. Netværksdelen kan I læse meget mere om længere nede. God fornøjelse!
Fredag kl. 8.00 - 8.30
Registrering
Fredag kl. 8.30-8.35
Velkomst ved Tandplejer Marija Darwish og Peter Gerdes, DentaNet
Fredag kl. 8.35 - 11.00 (inkl. 30 minutters pause)
Orale slimhinder for Tandplejere - del 1
Specialtandlæge Jan Tagesen
DEL 1: Diagnostik og medicinsk indflydelse De orale slimhinder kan reflektere patientens generelle medicinske tilstand, med reaktioner på medicin som, gingival hyperplasier, mundtørhed og candidainfektioner.
Sygdomme som granulomatøse tilstande (fx Morbus Crohn), Vævsforøgelser som non-neoplastiske, neoplastiske og immundefekter samt visse børnesygdomme kan også manifestere sig i mundslimhinderne.
På denne del af kurset vil du få indsigt i:
Forståelse af, hvordan orale slimhinder kan afspejle patientens generelle medicinske tilstand.
DEL 2: Undersøgelse og diagnosticering
Undersøgelse af mundslimhinderne, inklusiv tungen, er en del af statusundersøgelsen. Det er afgørende at kunne identificere de vigtigste tilstande, der kan have en alvorlig indflydelse på patientens orale sundhed.
På denne del af kurset vil følgende områder blive gennemgået:
Identifikation af de vigtigste orale tilstande, der påvirker patientens sundhed.
Identifikation af reaktioner på medicin, som gingival hyperplasier, mundtørhed og candidainfektioner.
Kendskab til sygdomme som granulomatøse tilstande, vævsforøgelser og immundefekter, der kan manifestere sig i mundslimhinderne.
Evne til at gennemføre en grundig undersøgelse og diagnosticering af mundslimhinderne.
Del 3: Henvisning og behandling:
Fokus på lidelser, der kræver henvisning til specialister som specialtandlæger, dermatologer eller hospitalsafdelinger.
I den afsluttende del ser vi på:
Fokus på lidelser, der kræver henvisning til specialister.
Implementering af behandlingsplaner for forskellige orale slimhindelidelser.
Forståelse af, hvornår og hvordan man skal henvise patienter til yderligere behandling.
Om Specialtandlæge og Kæbekirurg Jan Tagesen,
Jan Tagesen er Specialtandlæge i kæbekirurgi og afdelingstandlæge på Afdelingen for Kæbekirurgi og Oral Patologi på Aahus Tandlægeskole. Han er uddannet tandlæge fra Århus Tandlægeskole i 1987 og uddannet specialtandlæge i kæbekirurgi i 1994.
Jan har været ansat som specialtandlæge/ afdelingstandlæge på Afd. for Kæbekirurgi og Oral Patologi, Institut for Odontologi og Oral Sundhed, Health, Aarhus Universitet og underviser ved Institut for Oral Sundhed (tidl. SKT), Health, Aarhus Universitet,samt kirurgisk konsulent ved Regionsspecialtandplejen, Viborg Sygehus.Siden 2024 har Jan været ansat i forskellige specialtandlægestillinger på private klinkker i konsulentstillinger.
Fredag kl. 11.00 -11.15
PAUSE
Fredag kl. 11.15 - 12.30
Diagnosing Fractures from a Hygienists point of view
Dr. Stephane Browet
Today, being the 3rd leading cause of tooth loss, cracked teeth are considered as a real epidemic.
From a clinical perspective there might still be a huge difference between common sense and common practice. This lecture focusses on the understanding of the origin of cracks and the advanced diagnostics. Early diagnosis by both the hygienist and/or the dentist is extremely powerful in the demise of old school mechanical thinking. It will help the patient in long term tooth preservation at reduced cost.
At the end of the lecture participants will have an overview of:
understanding crack origin and progression
advanced diagnostics
differentiate between superficial cracks and deeper structural
dentin cracks
how to communicate concisely and fluently
About Dr. Stephane Browet Dr. Stephane Browet was born in 1972 in Asse, Belgium.
He finished dental school at the Free University of Brussels in 1995.
He there then followed the Post Graduate Program Aesthetic Dentistry. From 1999 on, he taught rubberdam techniques and adhesive dentistry. He combines nationally and internationally teaching in rubberdam isolation, microscope dentistry, posterior and anterior composites, indirect restorations with a private practice focused on microscope aided restorative dentistry.
From 2002 untill 2005, he was active in the Scientific Board Conservative Dentistry at the Institute for Continued Education of the Society of Flemisch dentists. He is also a past board member of the Belgian Academy of Esthetic Dentistry, a past board member and member of the Academy of Microscope Dentistry, a member of the European Society of Microscope Dentistry, and an active member of the Bio-Emulation Group.
Fredag kl. 12.30 - 13.30
Frokost
Fredag kl. 13.30 -15.00
Tandslid for Tandplejere
Tandlæge Regitze Præstegaard
Forståelse af kemisk og mekanisk slid på tænderne, tidlig diagnostik og forebyggelse, som er afgørende for patientbehandlingen. Hvilken konsekvenser dette kan have på patientens tandsæt og bidfunktion.
Læringspunkter:
Forståelse af kemisk og mekanisk slid på tænderne.
Tidlig diagnostik og strategier for forebyggelse af tandslid.
Viden om konsekvenserne af tandslid på patientens tandsæt og bidfunktion.
Udvikling af forebyggende behandlinger for at bevare tandsundhed.
Om Tandlæge Regitze Præstegaard
Regitze Blenner Præstegaard er uddannet i 1996 fra Københavns Tandlægeskole og er ejer af Tandklinikken Esbjerg. Hun elsker at suge viden til sig. Dette har hun bl.a. gjort hos Frank Spear med gennemførelsen af et ”Spear Curriculum” (2006-2012) og med Pascal Magne og Didier Dietchi på IDEA (2016-2018). I 2021 tog hun et ”Biomimetic Mastership” på ”Alleman Institute”.
Fredag kl. 15.00 -15.30 PAUSE
Fredag kl. 15.30-16.55
Bidfunktion for Tandplejere
Tandlæge Morten Worsøe
Foredraget indeholder gennemarbejdede illustrationer, 3D animationer, masser af praktiske eksempler, konkrete retningslinjer, screeningsværktøj og god tid til spørgsmål.
Del 1: Bidfunktion
Vi gennemgår den basale teori om sammenhængen mellem kæbeled, muskler og tænder - således at du er i stand til at udføre hurtig og sikker diagnostik, samt guide patienten i egen omsorg eller behandlingsmuligheder. Der vil være ekstra fokus på relationen mellem behandlingsrefraktær PA og bid, grundet traumatisk okklusion eller dentalkompression syndrom.
Læringspunkter:
Grundig indsigt i PA/Bid-relationer
Gennemgang af basal teori om kæbeled, muskler og okklusion.
Anvendelse af en tjekliste til forundersøgelser og eftersyn af bidfunktion.
Identifikation og forståelse af bidrelaterede lidelser.
Del 2. Diagnoser og henvisning
Klassificering af diagnoser, konsekvens- og risiko-analyse, behandlinger og tidspunkter for henvisning.
Læringspunkter:
Forståelse af betydningen af korrekt diagnose og henvisning.
Om Tandlæge Morten Worsøe
Morten Worsøe er medejer af Tandlægerne Woesøe, som er henvisningsklinik for bidfunktion.
Morten har fra 2002 til 2005 undervist på KU afd. for PA, har siden 2009 arbejdet intenst med TMD relaterede lidelser og siden 2022 udelukkende arbejdet med bidpatienter. Morten har siden 2020 undervist over 700 tandlæger og tandplejere i bidfunktion. Dette kursus er et nøje udvalgt substrat af mere end 30 afholdte bidfunktionskurser, men med fokus drejet over på relationen mellem PA og bid.
Fredag kl. 16.55-17.00
Afslutning på dagens faglige program og fif til implementering af ny viden
Fredag kl. 17.00 -19.00
Networking, Udstilling, Drinks og snacks
Fredag Aften 19.00-??.??: Netværksmiddag, Fest og Musik
Vi tror på, at der opstår en masse brugbar magi, når vi sætter os sammen til en netværksmiddag, og vi faciliterer rammerne for at udveksle erfaring, møde nye og kendte venner/kollegaer og samtidig skaber en dejlig fest.
Derfor har vi selvfølgelig også lavet et netværksarrangement med middag, små lege, god mad og underholdning. Under maden laver vi DentaNets velkendte “netværksskift”. Det betyder, at du helt naturligt kommer til at møde nogle nye kollegaer. Derudover kommer der små og sjove netværkslege til at løfte stemningen yderligere.
Der vil senere være DJ, så der er også mulighed for at fyre den af på dansegulvet eller chille i baren, hvis man er til den del.
Vi vil klart anbefale, at du prioriterer at deltage i hele netværksmiddagen og festen, og har du behov for et hotelværelse enten torsdag og eller fredag nat, er der også mulighed for at booke det, når du tilmelder dig DentaNet Tandplejer Symposium.
Bemærk, at du ved tilmelding skal vælge tilmelding med eller uden netværksmiddag.
Course programme
DentaNet Tandplejer Symposium 2025 - Program
8.00-8.30 Registrering
8.30-8.35 Velkomst ved Tandplejer Marija Darwish og Peter Gerdes, DentaNet
8.35-9.30 Orale Slimhinder 1 - Specialtandlæge og kæbekirurg Jan Tagesen
9.30-10.00 Pause
10.00-11.00 Orale Slimhinder 2 - Specialtandlæge og kæbekirurg Jan Tagesen
11.00-11.15 Pause
11.15-12.30 Diagnosing Fractures from a Hygienist's Perspective - Dr Stephane Browet
12.30-13.30 Frokost
13.30-15.00 Tandslid for Tandplejere - Tandlæge Regitze Præstegaard
15.00-15.30 Pause
15.30-16.55 Bidfunktion for Tandplejere - Tandlæge Morten Worsøe
16.55-17.00 Afslutning på dagens faglige program og fif til implementering af ny viden
17.00 - 19.00 Netværk. udstilling, drinks og snacks
19.00 - 19.15 Velkomstdrinks og seating til netværksmiddag
19.15 - 22.15 Netværksmiddag og Underholdning på Scandic CPH Strandpark
22.15 - ??.?? Sky Bar Party på Scandic CPH Strandpark
Orale slimhinder for Tandplejere
Course prices
Delegate fee
DentaNet Tandplejer Symposium 2025 -
4. april 2025 - København
Early Bird - Hele dagens faglige program:
Senest 15. dec 2024: 5.495 kr.
Senest 15. jan 2025: 6.495 kr.
Senest 22. feb 2025: 7.495 kr.
Efter 22. feb 2025: 8.495 kr.
Early Bird - Hele dagens faglige program og netværksmiddag:
Senest 15. dec 2024: 6.395 kr.
Senest 15. jan 2025: 7.395 kr.
Senest 22. feb 2025: 8.395 kr.
Efter 22. feb 2025: 9.395 kr.
DentaNet Medlemmer sparer 10% på deltagebyret
DentaNet Members get 10% discount on the delegate fee
Netværksmiddag på Scandic CPH Strandpark
4 rettersmenu, vin, vand, the og kaffe - Underholdning
800 kr.
Scandic CPH Strandpark
Enkeltværelse - inkl. morgenmad
1.095 kr.
Dobbeltværelse - inkl. morgenmad
1.295 DKK
Thursday night
Friday night
Saturday night
No hotel room - thank you
0 DKK / 0 €
Course lecturer
Tandlæge Jan Tagesen
Dr Stephane Browet
Tandlæge Regitze Præstegaard
Tandlæge Morten Worsøe
Tandlæge Jan Tagesen
Dr Stephane Browet
Tandlæge Regitze Præstegaard
Tandlæge Morten Worsøe